Πως μοιάζει η ιδανική κρεβατοκάμαρα

Post_1_Photo_2

Το ιδανικό υπνοδωμάτιο, θα πρέπει να είναι ένας χώρος που δημιουργεί ατμόσφαιρα χαλάρωσης, θαλπωρής και ασφάλειας. Ένας χώρος που θα ξεκουράζεσαι μετά από μια δύσκολη μέρα. Για να δημιουργήσεις και εσύ ένα τέτοιο δωμάτιο λάβε υπόψιν σου τις παρακάτω συμβουλές:
Το μέγεθος του κρεβατιού θα πρέπει να είναι ανάλογο με το μέγεθος του δωματίου. Εάν το δωμάτιο είναι πολύ μικρό ένα μεγάλο κρεβάτι δεν αποτελεί κατάλληλη επιλογή.


Ο χαμηλός φωτισμός είναι απαραίτητος για πλήρη χαλάρωση. Μία πολύ καλή επιλογή θα ήταν ένα φωτιστικό δαπέδου σε χαμηλή ένταση ή δύο μικρά φωτιστικά τοποθετημένα στα κομοδίνα δεξιά αριστερά από το κρεβάτι. Μια πιο πρωτότυπη ιδέα θα ήταν οικονομικές εγκαταστάσεις φωτισμού κάτω από το κρεβάτι ή πίσω από το κεφαλάρι. Με αυτόν τον τρόπο τονίζεις τα σχήματα και πρωτότυπη ένα απαλό διάχυτο φωτισμό. Προτιμήστε ταινία led θέρμου φωτισμού για να δημιουργήσεις ζεστή ατμόσφαιρα. Το γούνινα χαλιά ή με πολύ μαλακή υφή ή διάδρομοι δεξιά αριστερά από το κρεβάτι ζεσταίνουν τον χώρο. Προτιμήστε ουδέτερα χρώματα χαλιών. Επίσης δεν υπάρχει καλύτερο έδαφος να πατήσουν τα πόδια σας όταν ξυπνάτε τα κρύα πρωινά του χειμώνα. Αντικείμενα όπως η τηλεόραση καλό θα είναι να απέχουν από τον χώρο, ώστε να μπορείτε να κοιμηθείτε ευκολότερα χωρίς να αποσπάστε από οθόνες. Πολύ βασικό είναι να μην γεμίζετε υπερβολικά τον χώρο με φωτογραφίες συγγενών και φίλων.

Τέλος, τα χρώματα έχουν την δύναμη να επηρεάζουν άμεσα τα συναισθήματα και τη διάθεση μας. Στις τοπ επιλογές θα μπορούσατε να κάνετε είναι το μπλε σε χαμηλούς τόνους που θεωρείται χρώμα χαλάρωσης και αρμονίας και συνδυάστε το με το λευκό ή με το γκρι. Αυτός είναι ο κατάλληλος συνδυασμός για άτομα που για παράδειγμα πάσχουν από άγχος ή αϋπνία. Μία επίσης εξαιρετική επιλογή είναι το χρώμα της λεβάντας, αλλά η πρότασή μας είναι να επιλέξετε χρώματα με γήινους τόνους.

Ότι κι αν επιλέξετε το βασικότερο είναι να έχετε ένα καθαρό και τακτοποιημένο υπνοδωμάτιο. Η απλότητα είναι πάντα μια καλή και ασφαλής επιλογή. Και πάνω από όλα μην ξεχάσετε να προσθέσετε λεπτομέρειες που να σας αντιπροσωπεύουν.

Leave a comment